035-3034200
info@gerberthansman.nl

Uw makelaar bij het taxeren van de woning

Taxeren is het inschatten van de waarde van uw woning door een onafhankelijk, officieel erkend en ter zake kundig persoon.

Taxeren is een belangrijk onderdeel van ons werk. Wij kunnen u hiermee uitstekend van dienst zijn.

Waarom een taxatierapport?

U kunt een taxatierapport nodig hebben in de volgende situaties:

  • voor de financiering (hypotheekaanvraag) van een woning bij aankoop;
  • bij een verhoging van de bestaande hypotheek in verband met een verbouwing;
  • voor een waardeoordeel ten behoeve van het onderbouwen van uw aankoopbeslissing;
  • voor een waardeoordeel ten behoeve van de afwikkeling van een echtscheiding;
  • voor een waardeoordeel ten behoeve van een bezwaar op uw WOZ aanslag.

Uw hypotheekaanvraag bij de geldverstrekker

De meest voorkomende reden waarvoor u een taxatierapport nodig heeft, is voor de hypotheek van de door u aangekochte nieuwe woning.

Met ingang van 01 januari 2010 heeft een groot aantal geldverstrekkers besloten alleen gevalideerde taxatierapporten te accepteren. Deze rapporten zijn uitgebreider dan de standaard taxatierapporten welke voorheen nog werden geaccepteerd.

Gerbert Hansman is als gecertificeerd taxateur aangesloten bij één van de validatie instellingen: het NWWI ( Nederlandse Woning Waarde Instituut) en is daarmee bevoegd dergelijke taxatierapporten voor u op te stellen.

Wij kunnen u snel helpen

Vaak staat een financieringsaanvraag onder tijdsdruk van het voorbehoud van financiering in de koopovereenkomst. Gelukkig kunnen wij u over het algemeen heel snel helpen aan een algemeen erkend en deskundig opgesteld taxatierapport.

Wilt u meer weten over het NWWI?

Het NWWI is het keurmerk voor woningtaxaties. Het NWWI valideert taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden.Het NWWI heeft als belangrijk doel het verhogen van de deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie van woningtaxaties. Het biedt betrokkenen inzicht in de totstandkoming van de getaxeerde waarde. Het draagt hierdoor bij aan het voorkomen van taxatiefraude.Het NWWI een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en geaccepteerd door het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het NWWI voldoet aan de strenge eisen die het WEW stelt en is ISO gecertificeerd. Bij het NWWI worden de rapporten gevalideerd door uitsluitend goed opgeleide en ervaren taxateurs.Het NWWI levert een gevalideerd rapport waar geldverstrekker en consument op kunnen bouwen en waarmee taxateurs die staan voor hun vak hun aanzien en imago als professional kunnen verbeteren.

Heeft u een algemene vraag over het taxeren van uw woning of wilt u weten wat de tarieven zijn voor het uitvoeren van een taxatie, bel dan gerust.

Wil je meer informatie?

Maak een afspraak en laat je geheel vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.

Neem contact op Bel ons: 035-3034200